Van riek tot vork

16 oktober 2014 Jeff Hanselaer

Van riek tot vork

Dit is de slagzin van een familiebedrijf met een jarenlange traditie. De riek als werkinstrument van de kweker van het beste Belgische rundsvlees en het vork als deel van het bestek in ons restaurant.

De familie Hanselaer beheerst via de boerderij 'het Bookhamershof' en de vleesgroothandel 'Havian' elke schakel in het productieproces om zo een uitstekende vleeskwaliteit te kunnen garanderen op uw bord.

Jeff Hanselaer opende in 2013 Restaurant De Snoeck. Hij is gepassioneerd door de beste bereidingstechnieken en producten en laat niets aan het toeval over.

Het beste gerijpt rundvlees

Vers vlees moet enkele dagen rusten voordat het geschikt is voor consumptie. Pas geslacht vlees is stug en heeft weinig smaak doordat het bindweefsel in de spieren nog hard is. Door het rijpingsproces te verlengen verhoogt de kwaliteit van het vlees in al zijn aspecten zoals malsheid en smaak. De ouderwetse manier van rijpen heet 'dry aging' waarbij het vlees aan de lucht wordt gedroogd. Wij beschikken in ons restaurant over onze eigen rijpingskast waardoor we het allerbeste gerijpt stukje rundsvlees op uw bord kunnen serveren. Wanneer u uit ons menu uw keuze heeft gemaakt, snijden wij het droge, zwarte gedeelte eraf zodat het er 'schoon' uitziet en halen het vlees van het been. Na dit proces is het vlees klaar om gebakken te worden op de wijze waarop u het wenst. Wanneer u het vlees doorsnijdt is het van binnen perfect gebakken en boterzacht...

Eigen boerderij 'Bookhamershof'

De eigen boerderij het 'Bookhamershof' gaat dagelijks tot het uiterste zodat u met een gerust hart kan genieten van een uniek stukje puur rundsvlees van superieure kwaliteit, w.o. het bekende Belgisch witblauw.

Het Belgisch witblauw is een runderras ontstaan in België in het begin van de 19e eeuw uit kruisingen tussen "Shorthorns of Durhams". Het huidige Belgisch witblauw ras heeft zijn positieve eigenschappen (sierlijke lijn, zijn vruchtbaarheid en diversiteit aan kleuren : blauw, wit en zwart) overgeërfd en aan het einde van de 19e eeuw begint men een "blauw" ras te ontwikkelen, ontdaan van de negatieve eigenschappen van de Durham.

Naast de Belgisch witblauw heeft u in ons restaurant een uitgebreide keuze aan gerijpt rundsvlees van superieure kwaliteit uit verschillende landen.